Demanti

PU Zvornik: Netačne tvrdnje da policajci u Vlasenici zastrašuju građane

  • Izvor: ATV
  • 07.03.2023. 21:21

Netačne su tvrdnje da policijski službenici u Vlasenici vrše zatrašivanje ili bilo kakav teror nad građanima ove opštine, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik nakon pisanja pojednih medija da policijski službenici Policijske stanice Vlasenica vrše zastrašivanje građana i da su na udaru lokalne policije.

Kako su naveli, policijski službenici Policijske stanice Vlasenica su 13. februara ove godine oko 13,15 časova zaprimili pismene prijave opštine Vlasenica i pravnog lica iz Vlasenice zbog širenja lažnih informacija i unošenja nemira među stanovnike opštine Vlasenica.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajave, koji je naložio preduzimanje svih mjera i radnji u skladu sa zakonom, a nakon toga kompletiranje i dostavljanje Izvještaja o preduzetim mjerama i radnjama.

„Netačne su tvrdnje da policijski službenici vrše zatrašivanje ili bilo kakav teror nad građanima. Policijski službenici PS Vlasenica su u službi svih građana, i tom prilikom profesionalno i odgovorno postupaju po svakoj prijavi, ma koliko zahtjevna bila“, saopšteno je u utorak iz Policijske uprave Vlasenica.

Takođe, dodaju, netačno je da su građani na udaru lokalne policije, koja, kako kažu, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo samo odgovorno i efikasno obavlja svoju dužnost.

„Policijska uprava Zvornik i dalje poštuje rad medijskih servisa, ali istovremeno i podsjećamo da su i oni dužni da poštuju načela novinarskog kodeksa, a ne da kreiraju saopštenja za javnost bez ijedne provjerene informacije“, poručuju iz Policijske uprave Zvornik.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.