Demanti

PU Zvornik: Netačne tvrdnje da policajci u Vlasenici zastrašuju građane

  • Извор: АТВ
  • 07.03.2023. 21:21

Netačne su tvrdnje da policijski službenici u Vlasenici vrše zatrašivanje ili bilo kakav teror nad građanima ove opštine, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik nakon pisanja pojednih medija da policijski službenici Policijske stanice Vlasenica vrše zastrašivanje građana i da su na udaru lokalne policije.

Kako su naveli, policijski službenici Policijske stanice Vlasenica su 13. februara ove godine oko 13,15 časova zaprimili pismene prijave opštine Vlasenica i pravnog lica iz Vlasenice zbog širenja lažnih informacija i unošenja nemira među stanovnike opštine Vlasenica.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajave, koji je naložio preduzimanje svih mjera i radnji u skladu sa zakonom, a nakon toga kompletiranje i dostavljanje Izvještaja o preduzetim mjerama i radnjama.

„Netačne su tvrdnje da policijski službenici vrše zatrašivanje ili bilo kakav teror nad građanima. Policijski službenici PS Vlasenica su u službi svih građana, i tom prilikom profesionalno i odgovorno postupaju po svakoj prijavi, ma koliko zahtjevna bila“, saopšteno je u utorak iz Policijske uprave Vlasenica.

Takođe, dodaju, netačno je da su građani na udaru lokalne policije, koja, kako kažu, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo samo odgovorno i efikasno obavlja svoju dužnost.

„Policijska uprava Zvornik i dalje poštuje rad medijskih servisa, ali istovremeno i podsjećamo da su i oni dužni da poštuju načela novinarskog kodeksa, a ne da kreiraju saopštenja za javnost bez ijedne provjerene informacije“, poručuju iz Policijske uprave Zvornik.

  • 09:20 Концерт: Браћа Теофиловић

    '''Концерт: Браћа Теофиловић

  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.