Okružno javno tužilaštvo Prijedor

Pucnjem iz pištolja usmrtio psa

  • Izvor: ATV
  • 14.02.2024. 18:26

Okružno javno tužilaštvo Prijedor podiglo je optužnice protiv više osoba za krivična d‌jela mučenje i ubijanje životinja, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i falsifikovanje znakova za obilježavanje robe, mjera i tegova.

U optužnici se navodi da je muškarac čiji su inicijali I.M. 6. februara 2019. godine Donjoj Ljubiji kod Prijedora pucnjem iz pištolja usmrtio psa vlasnice S.Č.

Kako se navodi u saopštenju, I.M, je u kući držao 21 detonatorsku kapsulu, upaljač protivpješadijske mine, pet komada plastičnog eksploziva, više detonatorskih štapina, pet osigurača za mine, četiri čepa za osigurače za mine, jedan upaljač i jedan okvir za pušku.

I.M. je bez opravdanog razloga, protivno propisima ubio životinju.

Članom 390 stav 1 Krivičnog zakonika Republike Srpske za mučenje i ubijanje životinja propisana je novčana ili kazna zatvora do dvije godine za onoga ko bez opravdanog razloga, protivno propisima, ubije životinju.

"Žena Е.K. optužena je za neovlašteno držanje automatske puške, dvije ručne bombe, pet okvira s municijom, 150 metaka i više okvira s mecima, a muškarac D.K. optužen je jer je na njen poziv preuzeo navedeno oružje i odvezao ga u Sanski Most gd‌je su ga zaustavili i kontrolisali pripadnici Policijske stanice Sanski Most kojima je dobrovoljno predao oružje", navodi se u saopštenju.

Stavovima 1 i 2 člana 361 za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija propisane su kazne zatvora od šest mjeseci do deset godina.

Lica J.Đ. i J.D. optužena su da su 15. oktobra 2019. godine u Drakseniću kod Kozarske Dubice svjesno i voljno upotrijebila lažne žigove šumarskih čekića kojima se žigoše drvo, a tako obilježeni trupci su istoga dana pronađeni u okviru akcionog plana MUP-a, Inspektorata i "Šuma Republike Srpske".

Članom 357 stav 1 predviđena je novčana ili kazna zatvora do tri godine za onoga ko lažne žigove kojima se žigoše drvo upotrijebi kao prave.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Еmisija: Priča se (R)

    '''Politička, debatna, emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

  • 21:20 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:05 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:35 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:50 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''''Televizijska serija o jednom od najpoznatijih narko bosova - Joakinu "Еl Čapu" Guzmanu.