Akcija

SIPA pretresa u više gradova

  • Izvor: ATV
  • 26.09.2023. 11:26

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) vrše pretrese na 15 lokacija na području Tuzle, Kalesije, Zvornika, Srebrenice i Bratunca zbog sumnje da je počinjeno više krivičnih djela, među kojima davanje i primanje mita, zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem.

Pretresi se vrše u okviru akcija "Alter ego jedan" i "Alter ego dva", saopšteno je iz SIPA.

Ove aktivnosti sprovode se zbog postojanja osnovanje sumnje da su počinjena krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnog djela, falsifikovanje isprave, izdavanje i upotreba neistinitog ljekarskog ili veterinarskog djela, davanje i primanje mita, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i trgovina uticajem propisana Krivičnim zakonom Republike Srpske.

Pretresi se vrše i zbog sumnje da da su počinjena krivična djela organizovani kriminal, falsifikovanje isprava, ovjeravanje neistinitog sadržaja, nedopušteno skladištenje robe i krijumčarenje propisana Krivičnim zakonom FBiH.


Tužilaštvo istražuje smrt dječaka iz Bijeljine

Tužilaštvo istražuje smrt dječaka iz Bijeljine

SIPA vrši pretese po nalozima Okružnog suda u Banjaluci i Kantonalnog suda u Tuzli, a pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva i Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, u saradnji sa ministarstvima unutrašnjih poslova Srpske i Tuzlanskog kantona.

U saopštenju se dodaje da će o konačnom ishodu akcija javnost biti informisana naknadno, obzirom da su one i dalje u toku.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.