Акција

СИПА претреса у више градова

  • Извор: АТВ
  • 26.09.2023. 11:26

Припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) врше претресе на 15 локација на подручју Тузле, Калесије, Зворника, Сребренице и Братунца због сумње да је почињено више кривичних дјела, међу којима давање и примање мита, злоупотреба службеног положаја и трговина утицајем.

Претреси се врше у оквиру акција "Алтер его један" и "Алтер его два", саопштено је из СИПА.

Ове активности спроводе се због постојања основање сумње да су почињена кривична дјела удруживање ради вршења кривичног дјела, фалсификовање исправе, издавање и употреба неистинитог љекарског или ветеринарског дјела, давање и примање мита, злоупотреба службеног положаја или овлаштења и трговина утицајем прописана Кривичним законом Републике Српске.

Претреси се врше и због сумње да да су почињена кривична дјела организовани криминал, фалсификовање исправа, овјеравање неистинитог садржаја, недопуштено складиштење робе и кријумчарење прописана Кривичним законом ФБиХ.


Тужилаштво истражује смрт дјечака из Бијељине

Тужилаштво истражује смрт дјечака из Бијељине

СИПА врши претесе по налозима Окружног суда у Бањалуци и Кантоналног суда у Тузли, а под надзором Републичког јавног тужилаштва и Кантоналног тужилаштва у Тузли, у сарадњи са министарствима унутрашњих послова Српске и Тузланског кантона.

У саопштењу се додаје да ће о коначном исходу акција јавност бити информисана накнадно, обзиром да су оне и даље у току.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок