Nasilje u porodici

Sjekirom prijetio ocu, djeci pokazivao stražnjicu i genitalije

Osnovni sud u Novom Gradu potvrdio je optužnicu protiv B.S. iz Kostajnice zbog nasilja u porodici i sprečavanja policajaca u vršenju službene dužnosti.

Kroz dvije tačke optužnice B.S. je na teret stavljeno da je, pijan, sjekirom prijetio svom ocu i policajcima, te za prijetnje klanjem svojoj supruzi kojoj je, pred maloljetnom djecom, pokazivao stražnjicu i genitalije.

”Optuženi je 11. aprila 2020. godina u alkoholisanom stanju, sa koncentracijom od 2,87 g/kg alkohola u organizmu, ugrozio spokojstvo i tjelesni integritet svog oca prema kojem je zamahivao sjekirom, te više puta sjekirom udario u drveni sto u dvorištu kuće, nakon čega je njegova sestra pala u nesvijest”, navodi se u optužnici.

Intervenisala je patrola PS Kostajnica, kojoj je prijavljeno da B.S. prijeti ukućanima da će ih izbaciti iz kuće, te je zapaliti. Međutim, po dolasku patrole optuženi je nastavio nekontrolisano udarati sjekirom po stolu, prijeteći policajcima da će ih udariti ako mu priđu.

”Rekao je da će napraviti veliko zlo, da posjeduje bombu i da će je baciti ukoliko mu policajci priđu. U jednom momentu je spustio sjekiru na sto, nako čega su ga policajci uhapsili, uz upotrebu lisica”, navodi se u optužnici.

Drugom tačkom B.S. se na teret stavlja nasilje nad suprugom počinjeno u januaru 2020. godine. Sve se odigralo u njihovoj kući gdje je B.S. pijan vrijeđao suprugu salvom pogrdnih riječi. U prisustvu njihove maloljetne djece supruzi je prijetio da će je zaklati kad djeca zaspu. Nakon toga se skinuo i pred djecom i nećakom pokazivao stražnjicu i polni organ. Maloljetna nećaka se počela tresti i plakati govoreći mu da je ”za nju mrtav”, upitavši ”kakav si ti ujak kada mi pokazuješ k...”. Optuženi joj je potom opsovao i pogodio je komadom hljeba.


Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.