Насиље у породици

Сјекиром пријетио оцу, дјеци показивао стражњицу и гениталије

Основни суд у Новом Граду потврдио је оптужницу против Б.С. из Костајнице због насиља у породици и спречавања полицајаца у вршењу службене дужности.

Кроз двије тачке оптужнице Б.С. је на терет стављено да је, пијан, сјекиром пријетио свом оцу и полицајцима, те за пријетње клањем својој супрузи којој је, пред малољетном дјецом, показивао стражњицу и гениталије.

”Оптужени је 11. априла 2020. година у алкохолисаном стању, са концентрацијом од 2,87 g/kg алкохола у организму, угрозио спокојство и тјелесни интегритет свог оца према којем је замахивао сјекиром, те више пута сјекиром ударио у дрвени сто у дворишту куће, након чега је његова сестра пала у несвијест”, наводи се у оптужници.

Интервенисала је патрола ПС Костајница, којој је пријављено да Б.С. пријети укућанима да ће их избацити из куће, те је запалити. Међутим, по доласку патроле оптужени је наставио неконтролисано ударати сјекиром по столу, пријетећи полицајцима да ће их ударити ако му приђу.

”Рекао је да ће направити велико зло, да посједује бомбу и да ће је бацити уколико му полицајци приђу. У једном моменту је спустио сјекиру на сто, нако чега су га полицајци ухапсили, уз употребу лисица”, наводи се у оптужници.

Другом тачком Б.С. се на терет ставља насиље над супругом почињено у јануару 2020. године. Све се одиграло у њиховој кући гдје је Б.С. пијан вријеђао супругу салвом погрдних ријечи. У присуству њихове малољетне дјеце супрузи је пријетио да ће је заклати кад дјеца заспу. Након тога се скинуо и пред дјецом и нећаком показивао стражњицу и полни орган. Малољетна нећака се почела трести и плакати говорећи му да је ”за њу мртав”, упитавши ”какав си ти ујак када ми показујеш к...”. Оптужени јој је потом опсовао и погодио је комадом хљеба.


Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.