Sarajevo

Ambasador Skaka s lisicama na rukama sproveden u Tužilaštvo - VIDEO

  • Izvor: n1info.com
  • 24.05.2023. 12:37

Bivši gradonačelnik Sarajeva i aktuelni ambasador Bosne i Hercegovine u Kataru, Abdulah Skaka, juče je uhapšen, a danas predat u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Skaka je u Tužilaštvo msproveden s lisicama na rukama.

Pripadnici MUP-a KS u utorak su uhapsili Skaku zbog sumnje u počinjenje više krivičnih djela: Zloupotreba položaja, nesavjestan rad u službi, krivotvorenje službene isprave, davanje dara i drugih oblika koristi.

Osumnjičen je, između ostalog, i za davanje dara u vezi sa izborom predsjedavajućeg Gradskog vijeća, a sve kako Bogić Bogićević ne bi mogao biti izabran za gradonačelnika Sarajeva, potvrđeno je za "N1" iz Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Kako nezvanično saznaje pomenuta televizija, Skaka se sumnjiči i za nezakonito zapošljavanje savjetnika, trošenje budžetskog novca, da je novac za povratnike iskoristio kako bi doveo rasvjetu do svoje vikendice, za fingiranje izvještaja i još nekoliko radnji.

Treba podsjetiti i na to da je Skaka drugi visoki fukcioner SDA, ali i ambasador, koji je uhapšen u posljednje vrijeme. Ambasador BiH u Maleziji i bivši načelnik Ilidže Senaid Memić uhapšen zbog sumnji da je počinio niz krivičnih djela i određen mu je jednomjesečni pritvor. Iza rešetaka je trenutno i načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Biznis klub (R)

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

    'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina