Sarajevo

Ambasador Skaka s lisicama na rukama sproveden u Tužilaštvo - VIDEO

  • Извор: n1info.com
  • 24.05.2023. 12:37

Bivši gradonačelnik Sarajeva i aktuelni ambasador Bosne i Hercegovine u Kataru, Abdulah Skaka, juče je uhapšen, a danas predat u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Skaka je u Tužilaštvo msproveden s lisicama na rukama.

Pripadnici MUP-a KS u utorak su uhapsili Skaku zbog sumnje u počinjenje više krivičnih djela: Zloupotreba položaja, nesavjestan rad u službi, krivotvorenje službene isprave, davanje dara i drugih oblika koristi.

Osumnjičen je, između ostalog, i za davanje dara u vezi sa izborom predsjedavajućeg Gradskog vijeća, a sve kako Bogić Bogićević ne bi mogao biti izabran za gradonačelnika Sarajeva, potvrđeno je za "N1" iz Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Kako nezvanično saznaje pomenuta televizija, Skaka se sumnjiči i za nezakonito zapošljavanje savjetnika, trošenje budžetskog novca, da je novac za povratnike iskoristio kako bi doveo rasvjetu do svoje vikendice, za fingiranje izvještaja i još nekoliko radnji.

Treba podsjetiti i na to da je Skaka drugi visoki fukcioner SDA, ali i ambasador, koji je uhapšen u posljednje vrijeme. Ambasador BiH u Maleziji i bivši načelnik Ilidže Senaid Memić uhapšen zbog sumnji da je počinio niz krivičnih djela i određen mu je jednomjesečni pritvor. Iza rešetaka je trenutno i načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм