Tužilaštvo Kantona Sarajevo

Predložen pritvor za Abdulaha Skaku

  • Извор: Агенције
  • 25.05.2023. 12:05

Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložio je Opštinskom sudu određivanje jednomjesečnog pritvora za Abdulaha Skaku, osumnjičenom za više krivično-pravnih radnji tokom mandata gradonačelnika Sarajeva.

Pritvor mu je predložen zbog opasnosti od bjegstva, te zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, saopšteno je iz kantonalnog Tužilaštva.

Ambasador Skaka s lisicama na rukama sproveden u Tužilaštvo - VIDEO

Ambasador Skaka s lisicama na rukama sproveden u Tužilaštvo - VIDEO

Bivši gradonačelnik Sarajeva i aktuelni ambasador BiH u Kataru Abdulah Skaka uhapšen je u utorak, 23. maja, u okviru operativno-taktičke akcije "Vizionar".

On je osumnjičen za krivična djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja, nesavjestan rad u službi, krivotvorenje službene isprave, davanja dara i drugih oblika koristi i povredu ravnopravnosti čovjeka i građanina.

Tužilaštvo ga tereti za nezakonito zapošljavanje četiri savjetnika, nezakonito trošenje novca iz budžeta grada, za davanje dara u vezi s izborom predsjedavajućeg Gradskog vijeća, a sve kako Bogić Bogićević ne bi mogao biti izabran za gradonačelnika Sarajeva, odnosno kako bi sebi izdejstvovao drugi mandat na toj poziciji.

Priveden Abdulah Skaka!

Priveden Abdulah Skaka!

Skaka je osumnjičen da je grant sredstva davao njemu bliskim nevladinim organizacijama u kojima su bili angažovani članovi njegove porodice, kao i za krivotvorenje finansijskih izvještaja u kojima nije prikazivao donacije koje je grad dobio.

Novi detalji akcije

Novi detalji akcije "Vizionar": Skaka će biti priveden u MUP KS

Pod istragom je i zbog nezakonitog odobravanja sredstava grada Sarajeva za izgradnju rasvjete u vikend naselju Rajski Do u opštini Trnovo u Republici Srpskoj, gdje se nalazi i njegova vikendica, te zbog krivotvorenja dokumentacije vezane za dovođenje projekta bolida "Formule E". 

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб