Абдулах Скака

Почиње суђење бившем градоначелнику Сарајева

  • Извор: Кликс
  • 31.01.2024. 09:36

На Општинском суду у Сарајеву данас ће почети суђење бившем градоначелнику Сарајева Абдулаху Скаки, а према предвиђеном плану заказан је главни претрес у случају.

Као што је раније и најављено, Тужилаштво Кантона Сарајево ће на данашњем претресу изнијети уводне ријечи и прочитати оптужницу против бившег градоначелника.

Скака је оптужен због кривичних дјела злоупотреба положаја или овлаштења, несавјестан рад у служби, кривотворење службене исправе, давање дара и других облика користи и повреда равноправности човјека и грађанина.

Тужилаштво Кантона Сарајево терети га да је током 2017. године незаконито запослио четири савјетника који су се првобитно запослили у општину Трново, да би их након 24 сата оптужени именовао за своје савјетнике.

Горан је колекционар и за амблем ВРС нуди и до 200 КМ

Горан је колекционар и за амблем ВРС нуди и до 200 КМ

Осим тога, оптужен је и за незаконито трошење новца из буџета Града Сарајева.

Он је уз помоћ оптужене Амеле Коловрат бивше помоћнице за финансије и буџет града, која је припремала одређене акте и пропустила реаговати када је градска служба за финансије утврдила неправилности, додјељивао новац из буџета невладиним организацијама "МТБА" из Мостара, "БИМА“ и "Бедем“, тачније, њиховим предсједницима Џанели Кацили, Фарису Фочи и Хасану Мркоњи.

Оптужени предсједници невладиних организација су незаконито правдали утрошени новац и то у износу од 48.000 КМ.

Оптужен је и за кривотворење финансијских извјештаја у којима није приказивао донације које је град добио.

Такође, новац из буџета који је био предвиђен за повратничку популацију, усмјерио је за изградњу расвјете у викенд насељу Рајски До у општини Трново гдје се налази и његова викендица.

Из МУП-а се огласили о стравичном убиству у Добоју

Из МУП-а се огласили о стравичном убиству у Добоју

Терети се и за злоупотребе јавних набавки везаних за довођење пројекта болида Формуле Е. Оптужени Скака је почињењем наведених кривичних дјела причинио штету буџету Града Сарајево у укупном износу од 116.000 КМ.

Током главног претреса саслушаће се 81 свједок као и осам вјештака из бројних области. Предложено је и више од 600 материјалних доказа.

Поред Скаке, оптужени су и Амела Коловрат, Џанела Кацила, Фарис Фочо и Хасан Мркоња.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм