Mostar

Smještena na psihijatriju: Djevojka koja je juče pronađena zavezana i polugola inscenirala cijeli slučaj

  • Izvor: Kliks
  • 04.11.2021. 14:50

Mostarka koja je pronađena juče vezana i polugola u napuštenom objektu pored Mostarskog jezera na lokalitetu Vrapčići je inscenirala cijeli događaj.

Prema dosad prikupljenim i provjerenim informacijama dobijenim iz Policijske uprave Mostar ne radi se o postojanju krivičnog djela već o insceniranom slučaju pronađene osobe – kazala je za Klix portparol Tužilaštva HNK Ana Raič.

Nakon što je jučer pronađena S.Č. (1994. godište), hitno je hospitalizirana u bolnicu “Safet Mujkić” gdje je policiji i ljekarima rekla da se ne sjeća ničega što bi moglo razjasniti kako se našla u napuštenom objektu.

Zbog teškog psihičkog stanja ona je zatim smještena na Odjel psihijatrije, a policija je pokrenula opsežne istražne radnje uz pomoć kojih su utvrdili da je djevojka lagala.

– Policijska uprava Mostar i dalje radi na utvrđivanju okolnosti vezano za navedeni slučaj pod nadzorom kantonalnog tužilaštva HNK – kazala je Raič za Klix.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film

  • 00:10 Noćni program

    Noćni program