Zenica

Snimak nasilja potresa BiH: 'Istjerivali đavola' iz dječaka, maltretirali ga i skidali

  • Izvor: Agencije
  • 22.04.2024. 16:10

Strašan snimak nasilja nastao u Zenici širi se društvenim mrežama, a glavni akteri su dječaci koji maltretiraju vršnjaka i, kako kažu, iz njega "istjeruju đavola".

Na početku videa bespomoćni dječak okružen je svojim vršnjacima koji mu uz psovku govore da prouči rabbi jesir, a on vidno potresen neprestano plače, dok drugi dječak urla i upućuje psovke.

Dječak sve vrijeme, kroz plač, govori da želi kući a njegovi vršnjaci prijete, da bi nakon par minuta počeli “istjerivati đavola" iz njega.

Dječaka potom, koji je okružen čak i djevojčicama, tjeraju da legne na leđa, pokrivaju mu lice, oči, a potom mu skidaju šorc, diraju polni organ i sve to snimaju dok on bespomoćno leži, plače i želi kući.


Dodik: BiH je bila i ostala utočište islamskim radikalistima

Dodik: BiH je bila i ostala utočište islamskim radikalistima

Video je potresao Zenicu, ali i čitavu javnost u BiH javnost.

Prijetnje, uvrede, zlostavljanje, psovke i još mnogo toga upućeno je prema 9-godišnjem dječaku koji kroz plač želi da ode iz ovog društva, dok njegovi vršnjaci sve snimaju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) potvrdilo je da se od jutros preduzimaju sve aktivnosti na rasvjetljavanju ovog događaja, piše portal "072.info".

Nakon kompletiranja svih činjenica, Tužilaštvu ZDK biće dostavljen izvještaj, nakon čega će biti poznato više informacija o daljim mjerama i radnjama.

Pomenuti portal piše da su se danas sastali direktor škole, predsjednik Školskog odbora i roditelji djece koja zlostavljaju dječaka na snimku.


Žrtvovala sebe da rodi sina, a sada je preminula: Aci je potrebna naša pomoć

Žrtvovala sebe da rodi sina, a sada je preminula: Aci je potrebna naša pomoć

"Svi oni su, vjerujte, plakali dok su gledali snimak. U šoku su. Spremni su i žele otići roditeljima dječaka kako bi se izvinili", kaže predsjednik Školskog odbora Džemal Salkić.

Dodaje i to da pokušavaju stupiti u kontakt s roditeljima dječaka, međutim, isključili su mobilne telefone.

Pratite nas i putem Vibera