Srbija izručila BiH Vladana Pejušića, dovodi se u vezu sa ubistvima u Istočnom Sarajevu

  • Izvor: ATV
  • 14.03.2023. 13:06

Vladan Pejušić (36), osumnjičen za organizovani kriminal, juče je izručen Bosni i Hercegovini iz Srbije.

Njega su na Graničnom prelatu Rača preuzeli policijski službenici Sudske policije BiH te su ga prevezli u Tužilaštvo BiH. Osumnjičeni je predat postupajućem tužiocu koji će ispitati osumnjičenog i uputiti Sudu prijedlog za aktiviranje mjere pritvora koji je određen raspisivanjem potjernice. 

Tužilaštvo BiH za osumnjičenim traga duže vrijeme, a sumnjiči se za pripadnost stukturama organizovanog kriminala koje su djelovale na području Istočnog Sarajeva i BiH. 

Tužilaštvo je danas predložilo pritvor Pejušiću  zbog opasnosti od bjekstva, te opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze ili vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponovo počiniti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Pejušić, koji koristi i ime Mirko Vukmirović, dovodi se u vezu sa nekim od neriješenih ubistava u Istočnom Sarajevu, kao i saradnju sa pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa u regionu, povezanih sa nizom krivičnih djela. 

Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama u BiH i inostranstvu, nastavlja istragu u ovom predmetu, naveli su juče iz ovog Tužilaštva. 

Vladan Pejušić uhapšen je u Novom Sadu u martu prošle godine.

Pejušić se dovodi u vezu sa ubistvima Siniše Miličevića - Tigra 2018. godine i Miloša Ostojića 2019. godine u Istočnom Sarajevu.


(Foto: Tužilaštvo BiH)

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.