Tragedija

Srušila se jedrilica kod Bihaća, poginuo pilot

Na području Zavalje kod Bihaća danas je došlo do pada jedrilice bez motora pri čemu je poginuo pilot, potvrdio je za ATV portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.

On kaže da su građani policiji oko 16.45 časova dojavili da su uočili pad letjelice.

"Na lice mjesta odmah su upućene policijske patrole, vatrogasci i ekipa Hitne pomoći. Potvrđeno je da je jedrilica, odnosno letjelica bez motora, pala u reonu Zavalje, nadomak Bihaća. Nažalost, možemo potvrditi informaciju da je jedna osoba smrtno stradala i da je najvjerovatnije riječ o pilotu", rekao je Šiljdedić.

On kaže da je u toku uviđaj, te da se radi na izlačenju letjelice.

"Istraga je u toku. Zasada ne možemo govoriti o tome kako je došlo do nesreće, ni šta je uzrok smrti pilota i to će biti utvrđeno obdukcijom i vještačenje svih tragova", rekao je Šiljdedić.

Budući da se radi o sportskoj letjelici, policijski službenici su u kontaktu sa jedriličarskim klubom iz Bihaća kako bi prikupili što više informacija o letu koji je završio tragično.

(Foto: Krajina.ba)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Naša Srpska (R)

    ''Еmisija 'Naša Srpska' donose aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Dosije (R)

    U novoj sezoni otvaramo slučajeve ubistva koja su potresla region, pričamo o nekažnjenim ratnim zločinima, koji čekaju pravdu, portretišemo heroje našeg i prošlog vremena, donosimo velike priče 'malih' ljudi, govorimo otvoreno o teškim temama.

  • 13:30 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    ''Kroz objektiv kamere vođeni avanturistom, putopiscem i simpatičnim pustolovom Robertom Dacešinom zavirićemo u najzabačenije dijelove svijeta.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.