Izricanje presude u ponedjeljak

Svjedok čuo prijetnje optuženog: “Završićete vi svi u vrećama”

  • Izvor: Glas Srpske
  • 12.11.2023. 21:45

Milorad Vrhovac iz Prnjavora rekao je u banjalučkom Okružnom sudu da je prisustvovao telefonskom razgovoru u kojem je muškarac prijetio Senadu Zejniću i tražio da donese pare te mu rekao: “Završićete vi svi u vrećama”, a to je čuo jer je bi uključen spikerfon.

Vrhovac, koji je bio svjedok tužilaštva, pojasnio je da mu je Zejnić kasnije rekao da ga je zvao Nikola Bajić koji mu je i ranije prijetio.

Vrhovčevim svjedočenjem okončan je sudski postupak protiv Banjalučanina Nikole Bajića (38) koga terete da je pokušao da iznudi 215.000 evra od Zejnića nakon čega su optužba i odbrana iznijeli završne riječi, piše Glas.

Tužilac Igor Cimeša zatražio je od sudskog vijeća da optuženog osudi po zakonu, dok je Bajićev branilac istakao da je jedina moguća presuda oslobađajuća i da je cijeli postupak “truo od početka”.

"Iskaz oštećenog je uvjerljiv i on nema razloga da lažno optuži Bajića. Tužilaštvo Austrije vodilo je istragu i spis ustupilo tužilaštvu u Banjaluci. Među dokazima su i prijeteće poruke koje optuženi s austrijskog broja slao oštećenom. Svjedoci među kojima je i Milorad Vrhovac, koji je slušao prijetnje, potvrđuju da je Bajić uradio ono zašto se tereti“, rekao je između ostalog Cimeša.

Na današnji dan proizveden posljednji Yugo

Na današnji dan proizveden posljednji Yugo

Advokat Zoran Jošić kaže da je 99 odsto dokaza pribavljeno nezakonito, te podsjetio da je u ovom slučaju ranije bila obustavljena istraga.

"Spis koji je pribavljen iz Austrije je kopija, neovjeren i nepotpisan. Austrijske vlasti su utvrdile da ne postoji telefonski broj operatera iz te zemlje za koji tužilaštvo tvrdi da je Bajić slao prijeteće poruke. Optuženom su telefon oduzeli pri hapšenju u Policijskoj stanici Obilićevo, da bi mu u PS Prnjavor izdali potvrdu da mu je oduzet taj isti telefon iako ga nije imao kod sebe“, rekao je između ostalog Jošić te dodao da telefon oštećenog Zejnića nije fotografisan, nisu prijeteće poruke uslikane kada je on prijavio djelo.

Jošić je istakao i da nije nađena nijedna prijeteća poruka upućena od strane Bajića oštećenom te da tužilaštvo ničim nije potvrdilo navode optužnice.

"Sada treba da vjerujemo svjedocima na riječ, bez dokaza. Ne može to tako“, rekao je između ostalog Jošić, a optuženi Bajić se saglasio sa svim što je on rekao.

Nakon izricanja završnih riječi predsjednik sudskog vijeća Dragan Uletilović izricanje presude zakazao je za ponedjeljak.

Optužnica

Bajića optužnica tereti da je od 2. do 11. jula 2020. godine pokušao da iznudi novac od Senada Zejnića na ime navodnog duga njegovog sina Еlvisa od 3.200 evra. Navodi se da mu se predstavio kao Amir i da je tražio da mu vrati 20.000, a zatim i 100.000 evra. Potom je, prema optužnici, putem telefona zvao Zejnića te zaprijetio da će od njega naplatiti novac koji je krvavo zaradio te zatražio da vrati novac koji je posudio na kamatu njegovom sinu Еlvisu i to 215.000 evra. Nakon toga je oštećenom uputio ozbiljne prijetnje “da će mu ukoliko ne vrati dug ugasiti lozu te da ne zna s kim ima posla”.

Pratite nas i putem Vibera

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.