Изрицање пресуде у понедјељак

Свједок чуо пријетње оптуженог: “Завршићете ви сви у врећама”

  • Извор: Глас Српске
  • 12.11.2023. 21:45

Милорад Врховац из Прњавора рекао је у бањалучком Окружном суду да је присуствовао телефонском разговору у којем је мушкарац пријетио Сенаду Зејнићу и тражио да донесе паре те му рекао: “Завршићете ви сви у врећама”, а то је чуо јер је би укључен спикерфон.

Врховац, који је био свједок тужилаштва, појаснио је да му је Зејнић касније рекао да га је звао Никола Бајић који му је и раније пријетио.

Врховчевим свједочењем окончан је судски поступак против Бањалучанина Николе Бајића (38) кога терете да је покушао да изнуди 215.000 евра од Зејнића након чега су оптужба и одбрана изнијели завршне ријечи, пише Глас.

Тужилац Игор Цимеша затражио је од судског вијећа да оптуженог осуди по закону, док је Бајићев бранилац истакао да је једина могућа пресуда ослобађајућа и да је цијели поступак “труо од почетка”.

"Исказ оштећеног је увјерљив и он нема разлога да лажно оптужи Бајића. Тужилаштво Аустрије водило је истрагу и спис уступило тужилаштву у Бањалуци. Међу доказима су и пријетеће поруке које оптужени с аустријског броја слао оштећеном. Свједоци међу којима је и Милорад Врховац, који је слушао пријетње, потврђују да је Бајић урадио оно зашто се терети“, рекао је између осталог Цимеша.

На данашњи дан произведен посљедњи Yugo

На данашњи дан произведен посљедњи Yugo

Адвокат Зоран Јошић каже да је 99 одсто доказа прибављено незаконито, те подсјетио да је у овом случају раније била обустављена истрага.

"Спис који је прибављен из Аустрије је копија, неовјерен и непотписан. Аустријске власти су утврдиле да не постоји телефонски број оператера из те земље за који тужилаштво тврди да је Бајић слао пријетеће поруке. Оптуженом су телефон одузели при хапшењу у Полицијској станици Обилићево, да би му у ПС Прњавор издали потврду да му је одузет тај исти телефон иако га није имао код себе“, рекао је између осталог Јошић те додао да телефон оштећеног Зејнића није фотографисан, нису пријетеће поруке усликане када је он пријавио дјело.

Јошић је истакао и да није нађена ниједна пријетећа порука упућена од стране Бајића оштећеном те да тужилаштво ничим није потврдило наводе оптужнице.

"Сада треба да вјерујемо свједоцима на ријеч, без доказа. Не може то тако“, рекао је између осталог Јошић, а оптужени Бајић се сагласио са свим што је он рекао.

Након изрицања завршних ријечи предсједник судског вијећа Драган Улетиловић изрицање пресуде заказао је за понедјељак.

Оптужница

Бајића оптужница терети да је од 2. до 11. јула 2020. године покушао да изнуди новац од Сенада Зејнића на име наводног дуга његовог сина Елвиса од 3.200 евра. Наводи се да му се представио као Амир и да је тражио да му врати 20.000, а затим и 100.000 евра. Потом је, према оптужници, путем телефона звао Зејнића те запријетио да ће од њега наплатити новац који је крваво зарадио те затражио да врати новац који је посудио на камату његовом сину Елвису и то 215.000 евра. Након тога је оштећеном упутио озбиљне пријетње “да ће му уколико не врати дуг угасити лозу те да не зна с ким има посла”.

Пратите нас и путем Вибера