PU Gradiška

Troje uhapšenih u Gradišci: Pijani pravili haos

  • Izvor: ATV
  • 15.04.2024. 10:13

Tri osobe uhapšene su u Gradišci zbog vrijeđanja policijskih službenika koji nisu bili na dužnosti i zbog sprečavanja službenih lica u vršenju dužnosti.

Kako je navedeno u saopštenju Policijske uprave Gradiška, H.P. iz ovog grada je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“, dok su Е.Č. i F.N. iz Gradiške, uhapšeni zbog počinjenog prekršaja po članu 24. Zakona o javnom redu i miru RS (ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija).

"Naime, Policijskoj stanici Gradiška, 13.04.2024. godine oko 03,05 časova prijavljeno je narušavanje javnog reda i mira ispred ugostiteljskog objekta u Gradišci, od strane više lica na način da vrijeđaju policijske službenike koji nisu na dužnosti. Policijski službenici su dolaskom na lice mjesta, tačnije na parking prostor u neposrednoj blizini benzinske pumpe u Gradišci,  potvrdili navode prijave te je prilikom  uspostavljanja javnog reda i mira, lice inicijala H.P. iz Gradiške, odbilo da postupi po izdanom naređenju policijskih službenika da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira, na šta se isti oglušio, te fizički napao policijskog službenika, nakon čega je lišen slobode. Lice H.P. je alkotestirano kojom prilikom je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu", navodi se u saopštenju policije.


Privremeno zatvoren jedan granični prelaz između BiH i Hrvatske

Privremeno zatvoren jedan granični prelaz između BiH i Hrvatske

Е.Č. i F.N. su prilikom hapšenja H.P. ometala policijske službenike u vršenju službene radnje, na način da su sprečavali hapšenje H.P, te su istima takođe stavljene lisice na ruke.

"Lica Е.Č. i F.N. su alkotestirani kojom prilikom je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu. O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se protiv lica H.P. nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo 'Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje'", stoji u saopštenju.

Takođe, o svemu naprijed navedenom obaviješten je i dežurni sudija Osnovnog suda u Gradišci, koji je naložio da se protiv Е.Č. i F.N. dostavi Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog ometanja državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija.

Pratite nas i putem Vibera