ПУ Градишка

Троје ухапшених у Градишци: Пијани правили хаос

  • Извор: АТВ
  • 15.04.2024. 10:13

Три особе ухапшене су у Градишци због вријеђања полицијских службеника који нису били на дужности и због спречавања службених лица у вршењу дужности.

Како је наведено у саопштењу Полицијске управе Градишка, Х.П. из овог града је ухапшен због постојања основа сумње да је починио кривично дјело "Спречавање службеног лица у вршењу службене радње“, док су Е.Ч. и Ф.Н. из Градишке, ухапшени због почињеног прекршаја по члану 24. Закона о јавном реду и миру РС (ометање државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функција).

"Наиме, Полицијској станици Градишка, 13.04.2024. године око 03,05 часова пријављено је нарушавање јавног реда и мира испред угоститељског објекта у Градишци, од стране више лица на начин да вријеђају полицијске службенике који нису на дужности. Полицијски службеници су доласком на лице мјеста, тачније на паркинг простор у непосредној близини бензинске пумпе у Градишци,  потврдили наводе пријаве те је приликом  успостављања јавног реда и мира, лице иницијала Х.П. из Градишке, одбило да поступи по изданом наређењу полицијских службеника да престане са нарушавањем јавног реда и мира, на шта се исти оглушио, те физички напао полицијског службеника, након чега је лишен слободе. Лице Х.П. је алкотестирано којом приликом је утврђено присуство алкохола у организму", наводи се у саопштењу полиције.


Привремено затворен један гранични прелаз између БиХ и Хрватске

Привремено затворен један гранични прелаз између БиХ и Хрватске

Е.Ч. и Ф.Н. су приликом хапшења Х.П. ометала полицијске службенике у вршењу службене радње, на начин да су спречавали хапшење Х.П, те су истима такође стављене лисице на руке.

"Лица Е.Ч. и Ф.Н. су алкотестирани којом приликом је утврђено присуство алкохола у организму. О свему наведеном обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука који је наложио да се против лица Х.П. након комплетирања и документовања предмета достави извјештај за почињено кривично дјело 'Спречавање службеног лица у вршењу службене радње'", стоји у саопштењу.

Такође, о свему напријед наведеном обавијештен је и дежурни судија Основног суда у Градишци, који је наложио да се против Е.Ч. и Ф.Н. достави Захтјев за покретање прекршајног поступка због почињеног ометања државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функција.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм