Horor!

Trojica cimera mučili preminulog zatvorenika od ranije: On se bojao da ih prijavi, često bio u modricama

  • Izvor: Telegraf
  • 19.03.2024. 21:51

Zatvorenik S.B. (oko 70 godina) koji je preminuo 4. februara u zatvoru u Padinskoj Skeli, sumnja se da je bio žrtva svojih cimera. Kako se pretpostavlja on je najvjerovatnije umro nakon dugog mučenja, silovanja i prebijanja. Nezvanično, žrtva je u više navrata trpila jezivo nasilje.

Trojica osumnjičenih zatvorenika saslušana su prethodnih dana, a istražuju se tvrdnje da su cimeri ubijenog mučili i silovali drškom od metle.

Prema nezvaničnim saznanjima preminuli S.B. je često bio u modricama, međutim, vjerovatno iz straha, on je ljekarima na pregledu govorio da je sam padao i nije smio da prijavi nasilje.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija pokrenula je disciplinske postupke protiv sedam službenika u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu (Padinska Skela) zbog sumnje da su počinili težu povredu radne dužnosti prema Zakonu o državnim službenicima.

"Upava za izvršenje krivičnih sankcija ističe da neće tolerisati ponašanje ovih zaposlenih koji zaobilaze jasno propisane procedure prilikom obavljanja njihovih radnih dužnosti i zbog toga će biti najstrože sankcionisani", kažu iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Preminuo zatvorenik - sumnja se da je silovan

Preminuo zatvorenik - sumnja se da je silovan


Kako "Telegraf.rs" saznaje, upravnik ovog zavoda Vladimir Bukvić koji je tu funkciju obavljao od 2018. godine premješten je na niže radno mjesto i ubrzo je postavljena druga osoba, dok je Uprava reagovala pokretanjem disciplinskih postupaka, a u saopštenju MUP-a se navodi sljedeće:

"Uprava za izvršenje krivičnih sankcija pokrenula je disciplinske postupke protiv sedam službenika u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu (Padinskoj Skeli) zbog sumnje da su počinili težu povredu radne dužnosti prema Zakonu o državnim službenicima. Ovi državni službenici nisu obavijestili pretpostavljene o vanrednom događaju u kome su učestvovala četvorica prekršajno kažnjenih lica za koje se sumnja da su nanijeli povrede prekršajno kažnjenom licu S.B. koji je preminuo 4. februara 2024. godine, navodi se u saopštenju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija. Uprava za izvršenje krivičnih sankcija ističe da "neće tolerisati ponašanje onih zaposlenih koji zaobilaze jasno propisane procedure prilikom obavljanja njihovih radnih dužnosti i zbog toga će biti najstrože sankcionisani", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe i da su o svim saznanjima obavijestili nadležno tužilaštvo koje će utvrditi da li ima elemenata krivičnog gonjenja.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:15 Biznis klub (R)

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

    'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.