Хорор!

Тројица цимера мучили преминулог затвореника од раније: Он се бојао да их пријави, често био у модрицама

  • Извор: Телеграф
  • 19.03.2024. 21:51

Затвореник С.Б. (око 70 година) који је преминуо 4. фебруара у затвору у Падинској Скели, сумња се да је био жртва својих цимера. Како се претпоставља он је највјероватније умро након дугог мучења, силовања и пребијања. Незванично, жртва је у више наврата трпила језиво насиље.

Тројица осумњичених затвореника саслушана су претходних дана, а истражују се тврдње да су цимери убијеног мучили и силовали дршком од метле.

Према незваничним сазнањима преминули С.Б. је често био у модрицама, међутим, вјероватно из страха, он је љекарима на прегледу говорио да је сам падао и није смио да пријави насиље.

Управа за извршење кривичних санкција покренула је дисциплинске поступке против седам службеника у Казнено-поправном заводу у Београду (Падинска Скела) због сумње да су починили тежу повреду радне дужности према Закону о државним службеницима.

"Упава за извршење кривичних санкција истиче да неће толерисати понашање ових запослених који заобилазе јасно прописане процедуре приликом обављања њихових радних дужности и због тога ће бити најстроже санкционисани", кажу из Управе за извршење кривичних санкција.

Преминуо затвореник - сумња се да је силован

Преминуо затвореник - сумња се да је силован


Како "Телеграф.рс" сазнаје, управник овог завода Владимир Буквић који је ту функцију обављао од 2018. године премјештен је на ниже радно мјесто и убрзо је постављена друга особа, док је Управа реаговала покретањем дисциплинских поступака, а у саопштењу МУП-а се наводи сљедеће:

"Управа за извршење кривичних санкција покренула је дисциплинске поступке против седам службеника у Казнено-поправном заводу у Београду (Падинској Скели) због сумње да су починили тежу повреду радне дужности према Закону о државним службеницима. Ови државни службеници нису обавијестили претпостављене о ванредном догађају у коме су учествовала четворица прекршајно кажњених лица за које се сумња да су нанијели повреде прекршајно кажњеном лицу С.Б. који је преминуо 4. фебруара 2024. године, наводи се у саопштењу Управе за извршење кривичних санкција. Управа за извршење кривичних санкција истиче да "неће толерисати понашање оних запослених који заобилазе јасно прописане процедуре приликом обављања њихових радних дужности и због тога ће бити најстроже санкционисани", наводи се у саопштењу.

У саопштењу се истиче и да су о свим сазнањима обавијестили надлежно тужилаштво које ће утврдити да ли има елемената кривичног гоњења.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)