Ambasada BiH u Italiji

U bolnici 22 đaka iz RS, ostali smješteni u lokalnu školu

  • 14.09.2018. 14:08

Ambasada BiH u Italiji: U bolnici 22 djece, nepovrijeđeni đaci smješteni u lokalnu školu.

U saobraćajnoj nesreći, koja se jutros prije 6 sati dogodila u okolini Breše u kojem je učestvovao autobus koji je prevozio đake iz Istočnog Sarajeva poginuo je vozač autobusa, a 22 djece je povrijeđeno, potvrdili su Feni iz Ambasade BiH u Italiji.


"Prema informacijama sa kojima raspolaže Ambasada BiH, jutros rano u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na autoputu u provinciji Brescia učestvovao je autobus firme Globtour. U autobusu je bilo 50 đaka iz Istočnog Sarajeva, u pratnji dva profesora. Jedan od vozača koji je poginuo je Ivan Ćelan iz Kiseljaka (51 godina), a 22 djece je povrijeđeno i nalaze se u nekoliko bolnica u provinciji. Profesori nisu povrijeđeni", kazala je Feni ministrica-savjetnica u Ambasadi BiH u Rimu Gildžana Tanović.

Dodala je da je 34 djece koja nisu povrijeđena smješteno trenutno u lokalnoj školi, a tokom dana će biti prevezeni u Padovu.

"Ambasada BiH u Italiji je stupila u kontakt sa gradonačelnikom Manerbia i sa generalnim konzulatom BiH u Milanu, a ostvaren je i kontakt sa drugim vozačem autobusa. On je zadržan u policiji u Breši, dok se ne razjasne sve okolnosti. Policija je osigurala i prevodioca", kazala je Tanović.

Tanović je napomenula i da se zamjenik konzula BiH u Generalnom konzulatu u Milanu uputila na mjesto nesreće i da će uspostaviti kontakt sa profesorima i djecoma koja nisu povrijeđena.

"Ambasada BiH u toku dana očekuje i zvanični dopis italijanskih organa. Sve što je potrebno da nam upute mi čekamo u toku dana", kazala je Feni Tanović.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program