Vahidin Munjić

U okviru akcije SIPA saslušan i prvi čovjek FUP-a

  • Izvor: Kliks
  • 22.04.2024. 18:35

U okviru akcije SIPA koja se provodi koordinirano i sa policijskim agencijama nekoliko kantona do sada su privedene 22 osobe, a među onima koji su saslušani bio je i prvi čovjek FUP-a Vahidin Munjić.

Iako još uvijek nisu poznate informacije o tome da li je Munjić zvanično priveden u okviru akcije, kako Kliks saznaje policijski službenici su u okviru predmeta "Blek taj 2" saslušali i Munjića.

Kako je saopštilo Tužilaštvo, tokom utorka bi trebalo biti poznato više informacija o tome kako će se dalje postupati prema visokorangiranim policijskim kao i drugim osobama koje su dio ove akcije.

U akciji SIPA priveden i direktor bolnice

U akciji SIPA priveden i direktor bolnice

O statusu Vahidina Munjića danas je govorio i federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak koji je rekao kako se Munjić nalazi u kancelariji zajedno s pripadnicima SIPA.

"Vahidin Munjić je bio prije nekoliko minuta bio u svojoj kancelariji gdje su bili i pripadnici SIPA i MUP-a KS. Sada ne znam gdje je, ali sam prije nekoliko minuta bio s njim", kazao je Isak.

U okviru akcije SIPA danas su privedene ukupno 22 osobe. Akcija se provodi u najmanje tri grada u Federaciji BiH (Sarajevo, Zenica, Mostar), ali je proširena i na Republiku Srpsku.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: