Brčko

Ubio ga zbog ovaca: Еlezoviću deset godina zatvora

Osnovni sud u Brčkom osudio je Mulu Еlezovića (88) na jedinstvenu kaznu od deset godina zatvora zbog ubistva Sabrije Fazlovića koga je pogodio sa više hitaca iz pištolja u Islamovcu kod Brčkog.

Osim za ubistvo Еlezović je osuđen i za nedozvoljeno posjedovanje veće količine eksplozivnih materija, koje su mu presudom oduzete, saopštilo je Tužilaštvo Brčko Distrikta.

Zločin se dogodio 22. februara 2022. godine u Islamvcu kod Brčkog. U optužnici se navodi da je između Fazlića i Еlezovića došlo do svađe jer su Fazlićeve ovce pravile štetu na Еlezovićevoj parceli, zbog čega nisu bili u dobrim odnosima. Nakon svađe Mulo je uzeo pištolj ”ČZ M83”, kalibra 7,65 mm i pucao je u Fazlovića sa udaljenosti od 1,8 metara.

Više puta ga je pogodio u gornji dio tijela. Prvo ga je pogodio u ruku, a kada je žrtva krenula da bježi, Еlezović ga sa dva hica pogodio u leđa. Fazlović je pao i preminu usljed unutrašnjeg krvarenja.

Еlezović se nakon zločina predao istražnim organima, a u pretresu njegove kuće pronađena je i oduzeta veća količina municije i minsko-eksplozivnih sredstava.

”Tužilaštvo je u potpunosti dokazalo optužbu Еlezoviću i on je nepravosnažno osuđen na jedinstvenu kaznu od deset godina zatvora. Prethodno su mu utvrđene pojedinačne kazne zatvora od devet godina i tri mjeseca za ubistvo i godinu za nedozvoljeno držanje oružja”, rekao je Samir Beganović, portparol Tužilaštva Brčko distrikta.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: