MUP Srbije

Uhapšena ”automafija”: Džipove ukradene u Еvropi prodavali u Srbiji

  • Izvor: ATV
  • 10.01.2024. 16:21

U Beogradu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici i Šapcu uhapšeno je 11 lica i oduzet veći broj automobila novije i visoke klase, kao i luksuznih džipova koje je organizovana kriminalna grupa krala u ЕU.

Ta vozila su dovozena u Srbiju, gdje su u unaprijed obezbijeđenim garažama i radionicama, odnosno štekovima prepravljana i prodavana, čime su pripadnici i organizatori organizovane kriminalne grupe ostvarili višemilionsku protivpravnu imovinsku korist, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal. 

U akciji koja je sprovedena juče i danas uhapšena su lica čiji su inicijali M.T, B.T, D.M, I.S, B.T, R.K, R.T, B.I, S.Đ, D.J i H.T. 

Oni su osumnjičeni da su od početka 2020. godine do juče izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, prikrivanje, falsifikovanje isprave, posebni slučajevi falsifikovanja isprava i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja. 

Prilikom pretresa kuća, stanova i radionica organizatora i pripadnika organizovane kriminale grupe pronađeno je i privremeno oduzeto više desetina hiljada evra, više stotina hiljada dinara i dragocjenosti.

Pronađena je i veća količina auto-dijelova, uz pomoć kojih će biti identifikovana ukradena vozila, kao i veća količina falsifikovane prateće dokumentacije za vozila i registarske oznake. 

Organizatorima i pripadnicima organizovane kriminale grupe određeno je zadržavanje od 48 časova i uz krivičnu prijavu su privedeni Javnom tužilaštvu za orgazovani kriminal, gđe su u toku njihova saslušanja.


Pratite nas i putem Vibera