МУП Србије

Ухапшена ”аутомафија”: Џипове украдене у Европи продавали у Србији

  • Извор: АТВ
  • 10.01.2024. 16:21

У Београду, Новом Саду, Сремској Митровици и Шапцу ухапшено је 11 лица и одузет већи број аутомобила новије и високе класе, као и луксузних џипова које је организована криминална група крала у ЕУ.

Та возила су довозена у Србију, гдје су у унапријед обезбијеђеним гаражама и радионицама, односно штековима преправљана и продавана, чиме су припадници и организатори организоване криминалне групе остварили вишемилионску противправну имовинску корист, саопштило је Тужилаштво за организовани криминал. 

У акцији која је спроведена јуче и данас ухапшена су лица чији су иницијали М.Т, Б.Т, Д.М, И.С, Б.Т, Р.К, Р.Т, Б.И, С.Ђ, Д.Ј и Х.Т. 

Они су осумњичени да су од почетка 2020. године до јуче извршили кривична дјела удруживање ради вршења кривичних дјела, прикривање, фалсификовање исправе, посебни случајеви фалсификовања исправа и навођење на овјеравање неистинитог садржаја. 

Приликом претреса кућа, станова и радионица организатора и припадника организоване криминале групе пронађено је и привремено одузето више десетина хиљада евра, више стотина хиљада динара и драгоцјености.

Пронађена је и већа количина ауто-дијелова, уз помоћ којих ће бити идентификована украдена возила, као и већа количина фалсификоване пратеће документације за возила и регистарске ознаке. 

Организаторима и припадницима организоване криминале групе одређено је задржавање од 48 часова и уз кривичну пријаву су приведени Јавном тужилаштву за оргазовани криминал, гђе су у току њихова саслушања.


Пратите нас и путем Вибера

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)