Osumnjičen za terorizam

Uhapšeni na sarajevskom aerodromu ratovao za islamsku državu?

  • 23.11.2018. 13:45

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ uhapsili su na sarajevskom aerodromu državljanina BiH čiji su inicijali A.M. zbog sumnje da je prethodnih šest godina boravio na ratom zahvaćenom području Sirije i Iraka kao pripadnik terorističkih organizacija "Nusra front" i "Islamska država".

Tužilaštvo BiH i policijske agencije su operativnim radom utvrdile da je osumnjičeni od jula 2013. godine pa do danas boravio na ratom zahvaćenom području Sirije i Iraka kao pripadnik terorističkih organizacija, saopšteno je iz Tužilaštva BiH. 

A.M. je pod istragom zbog krivičnog djela organizovanje terorističke grupe u vezi sa krivičnim djelom terorizam. 

Osumnjičeni će u zakonskom roku od 72 časa biti predat na dalje postupanje tužiocu Tužilaštva BiH, nakon čega će biti odlučeno o daljim aktivnostima prema njemu. 

Iz Sipe je ranije saopšteno da je ovo lice uhapšeno sinoć u 20.15 časova zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela organizovanje terorističke grupe i pripremanje krivičnog djela, a sve u vezi sa krivičnim djelom terorizam.

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska