Tužilac odlučuje o mjerama pritvora

Uhapšeni u akciji "Klub" sprovedeni u tužilaštvo VIDEO

  • 04.06.2019. 09:30

Jake policijske snage privele su jutros u Okružno tužilaštvo Banjaluka svih deset uhapšenih u akciji Klub koji se sumnjiče za proizvodnju i promet droga i navođenje na prostituciju. 

Do kraja dana trebalo bi da budu ispitani, nakon čega će postupajući tužilac odlučiti o eventualnom prijedlogu za njihov pritvor. Izvještaji su podneseni protiv Srđana Boškova, Mirka Salamića, Lee Dokmanović, Naila i Medine Kapo, Amera Isakovića, Ljubiše Bajičića, Stefena Adamovića, Dijane Babić, Marinka Marjanovića, Dragana Jelače. Izvještaj je podnesen i protiv Stefana Ninkovića koji  već izdržava kaznu u Kazneno-popravnom zavodu u Doboju. 

"U proteklom vremenskom periodu do dana 03.06.2019.godine, osumnjičena lica su od za sada nepoznatih lica, radi prodaje, kupovali, držali,prenosili, posredovali u prodaji i kupovini, organizovali mrežu preprodavaca i neovlašteno stavljali u promet supstance koje su proglašene za opojne droge te su omogućili uživanje opojnih droga korisnicima na području Grada Banja Luka.Osumnjičeni Marjanović Marinko i Jelača Dragan iz Banja Luke u vremenskom periodu od 2017. do 2019. godine, navodili su  na prostituciju maloljetna lica", stoji u saopštenju Okružnog javnog tužilaštva.

Kako saznajemo, uhapšeni Dragan Jelača  i Marinko Marjanović sumnjiče se da su na prostituciju podvodili štićenice Dječijeg doma "Rada Vranješević", i to iskoristivši loše porodične prilike i njihovu psihičku nezrelost. Iz te ustanove poručuju da su njihove stručne službe preduzimale mjere u najboljim interesima djece. 
 

"Naša ustanova je u kontinuitetu sarađivala sa policijom i sve eventualne sumnje na zloupotrebu djece i mladih koji borave u Domu ili neprimjerene radnje prema njima odmah su prijavljivane i procesuirane u saradnji sa policijskim službenicima, te su preduzimane mjere u skladu sa instrukcijama. Istovremeno, preduzeli smo sve neophodne mjere u cilju očuvanja emocionalne stabilnosti djece i mladih, kao i prevencije razvoja društveno neprilagođenih oblika ponašanja, naročito imajući u vidu stresna i traumatična iskustva, koja su prethodila izmiještanju djece iz porodica porijekla", stoji u saopštenju JU Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević”.

Svih 11 osumnjičenih palo je juče u akciji Klub, koju sprovodi MUP Republike Srpske. Pretresom više lokacija, policija je pronašla drogu marihuanu i spid, ali i  opremu za konzumiranje droga, kao i mobilne telefone i druge  predmete koji će poslužiti u dokaznom postupku.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program