Novi Pazar

UZNЕMIRUJUĆЕ: Pojavili se snimci ubijenog mladića čije tijelo su bacili u bunar

  • Izvor: Agencije
  • 11.02.2024. 15:00

U velikoj policijskoj akciji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su tri osobe u vezi sa brutalnim ubistvom dvadesetosmogodišnjeg Nusreta Destanovića iz Tutina.

Među uhapšenima je Е. Dž. (18) iz Sjenice, osumnjičen za teško ubistvo u saizvršilaštvu, kao i Е.H. (40) iz Novog Pazara, optužen za pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Treća osoba, žena R.H. (27) iz Sjenice, uhapšena je zbog neprijavljivanja pripremanja krivičnog djela. Dok je S.Z. u bjekstvu i nedostupan policijskim organima.

U javnost su dospjela dva video snimka koja prikazuju ključne trenutke koji su prethodili tragičnom ubistvu Nusreta Destanovića.

Na snimcima se vidi kako golf 4 ulazi u dvorište jedne zgrade, okreće se i parkira.

Iz automobila izlazi S.Z, koji trči prema suvozačevom mjestu, i tamo, koristeći oštar predmet, zadaje više udaraca Nusretu Destanoviću, uključujući i kobne.


U automobilu marke golf 4, koji je u vlasništvu Nusreta Destanovića, još uvijek postoje tragovi krvi. Ti tragovi krvi kao i video snimak predstavljaju neoboriv dokaz protiv S.Z. da je ubio Nusreta Destanovića.

Podsjećamo, da je S.Z. automobil odvezao u Novi Pazar kod svog rođaka, Е.H, koji je takođe pritvoren zbog skrivanja S.Z. i pomaganja nakon izvršenja krivičnog djela.

Prema nezvaničnim informacijama, S.Z. i Е. Dž. (18) iz Sjenice su najprije fizički napali Nusreta Destanovića prije nego što su ga prisilno smjestili u pasat B6, koji je u vlasništvu S.Z.

Na drugom snimku, zabilježenom nakon ubistva, vidi se kako S.Z. pije vodu sa pištolja u autopraonici.

Podsjetimo, neposredno prije zločina S.Z. poslao je prijeteće poruke, a nakon izvršenog zločina pozvao brata ubijenog Nusreta i tvrdio kako nije kriv, prenosi "Sandžak Danas".


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.