MUP TK

Velika akcija policije: Pronađeno devet kilograma droge

  • Izvor: ATV
  • 25.04.2024. 17:13

U velikoj akciji policije na području Tuzlanskog kantona pronađeno je i oduzeto devet kilograma droge te uhapšen A.H. iz Živinica, saopšteno je iz MUP-a TK.

Kako je navedeno u saopštenju, pretresom BMW X5 koje je koristi A.H. (36) iz Živinica policija je pronašla oko devet kilograma droge, a oduzeti su i ajfon te 100 evra i 720 KM. Takođe, i automobil je oduzet.

"Pretresanjem ostalih objekata i lica, pored navedenog, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti traženi naredbama i to: 16 manjih pvc pakovanja sa sadržajem bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu, tri digitalne vage, pakovanje od pvc folije sa sadržajem biljne materije, drobilice, kao i drugi predmeti i tragovi koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela“, navedeno je u saopštenju MUP-a TK.

Akcija je sprovedena na području Tuzle, Gračanice, Lukavca i Srebrenika.

Osumnjičeni je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, te će isti nakon kriminalističke obrade, u zakonskom roku biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona na nadležno postupanje.

(Foto: MUP TK)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: