Granična policija

Zaplijenjeni cigarete i duvan, vrijednost više od 20.000 KM

  • Izvor: ATV
  • 14.12.2023. 12:11

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Gorica, 13. decembra 2023. godine, zaplijenili su 5.520 kutija cigareta bez akciznih markica i sa akciznim markicama sa područja Kosova.

Cigarete su otkrivene prilikom pregleda tovarnog prostora teretnog motornog vozila Mercedes, bh. registarskih oznaka, u graničnom pojasu na području opštine Grude. Vozilom je upravljao M.M. (1988.), državljanin BiH i Republike Hrvatske.

O navedenom događaju su obaviješteni dežurni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su nalozima izvršeni pretres osobe, vozila i stambenih objekata koje koristi osumnjičeni. Tako je u tovarnom prostoru vozila otkriveno 4.500 kutija cigareta, dok je pretresom stambenih objekata otkriveno 1.020 kutija cigareta, određena količina rezanog duvana, novac i drugi dokazni materijali.

Pogledajte reakciju zvezdinih navijača u trenutku kada je Hrvat napustio igru

Pogledajte reakciju zvezdinih navijača u trenutku kada je Hrvat napustio igru

Protiv osumnjičenog M.M., Tužilaštvu BiH biće dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima Nedozvoljen promet akciznih proizvoda i Nedozvoljeno skladištenje robe Krivičnog zakona BiH.

Cigarete, duvan, kao i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti. Tržišna vrijednost zaplijenjene robe procjenjuje se više od 20. 000 KM.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program