Okružno javno tužilaštvo Doboj

Zatraženo izuzimanje dokumentacije i video-nadzora iz Rafinerije

  • 12.10.2018. 14:07

Okružno javno tužilaštvo Doboj zatražilo je od Osnovnog suda u Derventi izdavanje naredbe za privremeno oduzimanje predmeta - dokumentacije i video-nadzora iz Rafinerije nafte u Brodu s ciljem utvrđivanja uzroka požara i eksplozije koji su se desili u utorak, 9. oktobra, potvrđeno je Srni iz dobojskog Tužilaštva.

Iz Tužilaštva navode da je izdata i naredba ljekaru obducentu za pregled i obdukciju tijela smrtno stradalog radnika Ljube Patkovića iz Broda radi utvrđivanja uzroka smrti. 

S ciljem utvrđivanja uzroka požara i eksplozije u Rafineriji nafte, Tužilaštvo od 10. oktobra preduzima radnje uviđaja lica mjesta zajedno sa službenicima Policijske uprave Doboj, koji još nije okončan. 

Radi se na utvrđivanju činjenica i okolnosti koje su dovele do eksplozije i požara, te pronalasku i izuzimanju tragova koji će biti poslati na vještačenje. 

Po okončanju naređenih istražnih radnji i na osnovu dobijenih rezultata i prikupljenih dokaza, biće odlučeno o daljem toku postupka u predmetnom slučaju. 

U utorak, 9. oktobra, u večernjim časovima u krugu Rafinerije nafte u Brodu došlo je do eksplozije i požara većih razmjera, kada je smrtno stradao jedan radnik, a 10 povrijeđeno.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film:Ponovo kod kuće (16+)

    '' Film:Ponovo kod kuće (16+)

  • 23:50 Vaskršnja poslanica i Prenos Vaskršnje liturgije iz Hrama Svetog Save na Vračaru

    ' Vaskršnja poslanica i prenos Vaskršnje liturgije iz Hrama Svetog Save na Vračaru

  • 02:00 Noćni program

    Noćni program