Split

Zavadlav dobio 40 godina zatvora

  • Izvor: 24sata.hr
  • 24.10.2023. 13:49

Filip Zavadlav, optužen za trostruko ubistvo u Splitu, ponovo je dobio 40 godina zatvora.

Zavadlavu se sudilo zbog ubistva Jurice Torlaka (37), Marina Bobana (25) i Marina Ožića Paića (25), koje se dogodilo u januaru 2020. godine. Tada je pucao na Torlaka i Bobana koji su se nalazili na motoru, a potom i na Ožića Paića.

Podsjetimo, prvi put Filip Zavadlav nepravonažno je osuđen na 40 godina u januaru 2021. godine. Visoki krivični sud ukinuo je presudu u septembru 2022. Od prvostepenog suda tražili su da se utvrde motivi trostrukog ubistva.

Ukinuta presuda Filipu Zavadlavu

Ukinuta presuda Filipu Zavadlavu

Progovorio je italijanski, ometao predsjedavajuću sudiju Višnju Strinić kao i rad suda, mijenjao advokate, branio sam sebe, optuživao svjedoke, prigovarao na iskaze, ismijavao dokaze i zahtijevao niz novih vještačenja, podsjeća 24sata. Iznio je i suludu odbranu u kojem je negirao krivicu spominjući šaptajuće glasove, urote voditelja iz televizijskih emisija, iskre, magije i vragove, sebe pritom opisujući kao božjeg poslanika i drevnog vojnika u misiji.

Svakim novim pojavljivanjem na Županijskom sudu u Splitu izazivao je pažnju promjenama imidža i modnog stila, a tražio je i da ga oslobode te nominuju za Nobelovu nagradu za mir.


Pratite nas i putem Vibera

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.