Сплит

Завадлав добио 40 година затвора

  • Извор: 24сата.хр
  • 24.10.2023. 13:49

Филип Завадлав, оптужен за троструко убиство у Сплиту, поново је добио 40 година затвора.

Завадлаву се судило због убиства Јурице Торлака (37), Марина Бобана (25) и Марина Ожића Паића (25), које се догодило у јануару 2020. године. Тада је пуцао на Торлака и Бобана који су се налазили на мотору, а потом и на Ожића Паића.

Подсјетимо, први пут Филип Завадлав неправонажно је осуђен на 40 година у јануару 2021. године. Високи кривични суд укинуо је пресуду у септембру 2022. Од првостепеног суда тражили су да се утврде мотиви троструког убиства.

Ukinuta presuda Filipu Zavadlavu

Ukinuta presuda Filipu Zavadlavu

Проговорио је италијански, ометао предсједавајућу судију Вишњу Стринић као и рад суда, мијењао адвокате, бранио сам себе, оптуживао свједоке, приговарао на исказе, исмијавао доказе и захтијевао низ нових вјештачења, подсјећа 24сата. Изнио је и сулуду одбрану у којем је негирао кривицу спомињући шаптајуће гласове, уроте водитеља из телевизијских емисија, искре, магије и врагове, себе притом описујући као божјег посланика и древног војника у мисији.

Сваким новим појављивањем на Жупанијском суду у Сплиту изазивао је пажњу промјенама имиџа и модног стила, а тражио је и да га ослободе те номинују за Нобелову награду за мир.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: