Sarajevo

Zbog lažne dojave o bombi završio u policiji, motivi nisu poznati

  • 25.04.2019. 17:03

Sarajevski policajci identifikovali su osobu koja je u subotu u 16:25 sati prijavila da je u tržnom centru SCC u Sarajevu postavljena bomba.

Riječ je o Adnanu D. (28) iz Sarajeva, a otkriven je u utorak. Adnan D. je pozvan u službene prostorije, gdje je s njim obavljen razgovor. 

Suvada Kuldija, portparol sarajevske policije, rekla je da će protiv 28-godišnjaka podnijeti izvještaj Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Inače, Adnan D. nema policijski dosje, a za sada nije poznat ni motiv zbog kojeg je digao policiju na noge i to će biti predmet daljnje istrage.

Nakon dojave jake policijske snage su izašle na teren te su do kasno u noć češljale tržni centar, zbog čega nije radio SCC. Utvrđeno je da se radi o lažnoj dojavi.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program