Zoranu Mamiću oduzeti dokumenti, mora se javljati policiji

  • 19.05.2021. 16:40

Sud BiH odredio je hrvatskom fudbalskom treneru Zoranu Mamiću mjere zabrane, obavezu sedmičnog javljanja u policiju, uz oduzimanja dokumenta.

U Sudu Bosne i Hercegovine danas je održano ročište u slučaju Zorana Mamića na kojem su bivšem treneru zagrebačkog Dinama određene mjere zabrane, oduzeti mu dokumenti i mora se javljati policiji sedmično.

Kako javlja N1, Mamić je na slobodi i danas nisu raspravljali o izručenju jer Hrvatska nije poslala zvanični zahtjev.

Pza istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) njega su danas priveli u Sud BiH.

Prethodno je Mamić uhapšen u Međugojru na osnovu međunarodne crvene potjernice Generalnog sekretarijata Interpola na zahtjev Interpola u Zagrebu, a u cilju ekstradicije u Hrvatsku radi izvršenja sudske presude.

Mamić je u Hrvatskoj  osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora, a 26. aprila trebalo je da se javi na izdržavanja kazne. Ali, Mamić je zatražio da izvršenje kazne bude provedeno na području Bosne i Hercegovine, čije državljanstvo ima.

Tagovi:
  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?