Zoranu Mamiću oduzeti dokumenti, mora se javljati policiji

  • 19.05.2021. 16:40

Sud BiH odredio je hrvatskom fudbalskom treneru Zoranu Mamiću mjere zabrane, obavezu sedmičnog javljanja u policiju, uz oduzimanja dokumenta.

U Sudu Bosne i Hercegovine danas je održano ročište u slučaju Zorana Mamića na kojem su bivšem treneru zagrebačkog Dinama određene mjere zabrane, oduzeti mu dokumenti i mora se javljati policiji sedmično.

Kako javlja N1, Mamić je na slobodi i danas nisu raspravljali o izručenju jer Hrvatska nije poslala zvanični zahtjev.

Pza istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) njega su danas priveli u Sud BiH.

Prethodno je Mamić uhapšen u Međugojru na osnovu međunarodne crvene potjernice Generalnog sekretarijata Interpola na zahtjev Interpola u Zagrebu, a u cilju ekstradicije u Hrvatsku radi izvršenja sudske presude.

Mamić je u Hrvatskoj  osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora, a 26. aprila trebalo je da se javi na izdržavanja kazne. Ali, Mamić je zatražio da izvršenje kazne bude provedeno na području Bosne i Hercegovine, čije državljanstvo ima.

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм