Raspisana potjernica za Zoranom Mamićem

  • 12.05.2021. 12:21

Policija je raspisala potjernicu za Zoranom Mamićem, bivšim trenerom Dinama, koji je pravosnažno osuđen na četiri godine i osam mjeseci zbog izvlačenja novca iz zagrebačkog fudbalskog kluba.

Mamić je juče trebalo da se javi na izdržavanje kazne nakon što mu je sud odbio izdržavanje kazne u BiH, čime je i službeno postao bjegunac od hrvatskog pravosuđa.

Policija je zbog toga za njim raspisala potjernicu te ju je objavila na svojim web-stranicama.

U potjernici stoji kako Mamić ima državljanstvo Hrvatske i BiH.

U potjernici se navode i krivična djela za koja je Mamić osuđen: Zloupotreba položaja i ovlaštenja, davanje mita i zloupotreba povjerenja u privrednom poslovanju. Nalog za potjernicu dao je Županijski sud u Zagrebu.

Očekuje se da će se Mamićevi podaci uskoro pojaviti i na evropskom nalogu.

Zoran Mamić je prošlog mjeseca otišao u BiH te zatražio izdržavanje zatvorske kazne u toj zemlji. Ali izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odbilo mu je taj zahtjev pa se Mamić na izdržavanje kazne morao javiti do ponedjeljka u ponoć. Ali s obzirom na to da to nije uradio, sud je za njim raspisao potjernicu.

(Index.hr)

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм