NBA

Bogdanović ne staje ni protiv Rajakovića: Nova sjajna partija!

  • 16.12.2023. 09:25

Košarkaši Atlante slavili su na gostovanju Reptorsima u Torontu rezultatom 125:104.

Bio je to drugi uzastopni duel Hoksa i tima iz Kanade u kojem je ekipa Bogdana Bogdanovića stigla do revanša nakon poraza prije dva dana.

Upravo je srpski košarkaš zajedno sa Tre Jangom bio najbolji u pobjedničkom timu protiv ekipe koju predvodi Darko Rajaković.

Bogdanović je meč završio sa 20 poena (7/16 iz igre, 3/7 za tri), šest asistencija i tri skoka i bez izgubljene lopte za 33 minuta na parketu. To je bila njegova peta utakmica u nizu na kojoj je postigao najmanje 20 poena (četiri meča po 20 i jedan od 40 poena), čime je pomogao timu da prekine niz poraza koji se protegao na pet mečeva.


Bolji od njega bio je samo pomenuti Jang koji je odigrao sjajno i sa 38 poena (15/29) i 11 asistencija bio ubjedljivo najbolji akter ovog susreta. Klint Kapela je dodao dabl-dabl od 18 poena i 15 skokova, kao i Onjeka Onkogvu (14+11) i Sadik Bej (10+10).

Dvocifren je bio još Dežonte Marej sa 17 poena, devet asistencija i sedam skokova.

Kod Toronta se istakao Skoti Barns sa 23 poena, osam asistencija i četiri skoka. Jakob Peltl i Paskal Sijakam su imali po 15, a Malači Flin 11.

Poslije početne prednosti Rajakovićevog tima, Atlanta je preokrenula do kraja 1/4, a do ključne prednosti stigla baš pred poluvrijeme kada se razigrao Bogdanović.

U tim trenucima su Hoksi prvi put stigli do dvocifrene prednosti i održavali je sve do kraja, kada su dodatno slomili otpor protivnika i stigli do ogromnih +24.

Atlanti je ovo 10. pobjeda i trenutno zauzimaju 10. poziciju na Istoku, dok je Toronto mjesto ispod.

U narednom kolu Hoksi putuju u Ohajo na megdan Klivlendu, dok će Toronto ugostiti Šarlot.

Pratite nas i putem Vibera

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:30 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 11:15 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina