НБА

Богдановић не стаје ни против Рајаковића: Нова сјајна партија!

  • 16.12.2023. 09:25

Кошаркаши Атланте славили су на гостовању Репторсима у Торонту резултатом 125:104.

Био је то други узастопни дуел Хокса и тима из Канаде у којем је екипа Богдана Богдановића стигла до реванша након пораза прије два дана.

Управо је српски кошаркаш заједно са Тре Јангом био најбољи у побједничком тиму против екипе коју предводи Дарко Рајаковић.

Богдановић је меч завршио са 20 поена (7/16 из игре, 3/7 за три), шест асистенција и три скока и без изгубљене лопте за 33 минута на паркету. То је била његова пета утакмица у низу на којој је постигао најмање 20 поена (четири меча по 20 и један од 40 поена), чиме је помогао тиму да прекине низ пораза који се протегао на пет мечева.


Бољи од њега био је само поменути Јанг који је одиграо сјајно и са 38 поена (15/29) и 11 асистенција био убједљиво најбољи актер овог сусрета. Клинт Капела је додао дабл-дабл од 18 поена и 15 скокова, као и Оњека Онкогву (14+11) и Садик Беј (10+10).

Двоцифрен је био још Дежонте Мареј са 17 поена, девет асистенција и седам скокова.

Код Торонта се истакао Скоти Барнс са 23 поена, осам асистенција и четири скока. Јакоб Пелтл и Паскал Сијакам су имали по 15, а Малачи Флин 11.

Послије почетне предности Рајаковићевог тима, Атланта је преокренула до краја 1/4, а до кључне предности стигла баш пред полувријеме када се разиграо Богдановић.

У тим тренуцима су Хокси први пут стигли до двоцифрене предности и одржавали је све до краја, када су додатно сломили отпор противника и стигли до огромних +24.

Атланти је ово 10. побједа и тренутно заузимају 10. позицију на Истоку, док је Торонто мјесто испод.

У наредном колу Хокси путују у Охајо на мегдан Кливленду, док ће Торонто угостити Шарлот.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)