NBA

Denver bolji od Indijane, racionalni Jokić promašio samo jedan šut

  • Izvor: RTS
  • 15.01.2024. 07:12

Košarkaši Denver nagetsa pobijedili su u svojoj "Bol areni" Indijana pejserse rezultatom 117:109 u NBA ligi. Srpski košarkaš Nikola Jokić bio je na pragu tripl-dabl učinka - postigao je 25 poena, uhvatio 12 lopti i podijelio devet asistencija. Promašio je samo jedan šut iz igre.

Duel aktuelnih šampiona i trenutno najboljeg napada NBA lige završen je trijumfom Denvera kojim je prekinuo niz od tri pobjede Indijana pejsersa.

Tokom veoma izjednačenog prvog poluvremena timovi su se često smjenjivali u vođstvu, a još češće je bilo izjednačeno. Denver je tek krajem drugog kvartala, nakon serije poena Portera i Marija, prvi put stekao osjetnijih plus devet (59:50), ali su Pejsersi do odlaska na veliki odmor smanjili zaostatak - 60:57.

Gotovo kao preslikano iz druge, u trećoj četvrtini je tim iz Kolorada umakao na osam poena razlike u samoj završnici, ali je Ben Maturin u posljednjem napadu Indijane pogodio svoju prvu trojku i smanjio na 89:84 pred ulazak u odlučujući period.

Kako je počelo da teče posljednjih 12 minuta, Denver se poenima Marija ponovo udaljio na najvećih plus devet, ali je potom ušao u seriju grešaka i opet dopustio Indijani da se, na krilima raspoloženog Maturina, vrati na četiri poena zaostatka.

Unervozili su se Nagetsi, a cijenu podignute tenzije i žustrih prigovora sudijama platio je rezervni centar Denvera Deandre Džordan koji je isključen jer je dobio drugu tehničku grešku.

Ipak, ispostavilo se da otpor Indijane nije dugo trajao. Pribrali su se domaći, zategli odbranu i predvođeni Jokićem zaigrali agilnije u napadu, pa su trojkom Portera četiri minuta prije kraja utakmice prvi put stekli dvocifrenu prednost (107:97), što gosti nisu mogli da sustignu.

Jasno je da drugačije nije moglo da se završi kada se pogledaju procenti šuta za tri poena - Pejsersi su pogodili osam od 29 (27,6 odsto), a Nagetsi 10 od 20 (50 odsto) šuteva sa distance, čime su nadoknadili čak 21 izgubljenu loptu.

Pratite nas i putem Vibera