НБА

Денвер бољи од Индијане, рационални Јокић промашио само један шут

  • Извор: РТС
  • 15.01.2024. 07:12

Кошаркаши Денвер нагетса побиједили су у својој "Бол арени" Индијана пејсерсе резултатом 117:109 у НБА лиги. Српски кошаркаш Никола Јокић био је на прагу трипл-дабл учинка - постигао је 25 поена, ухватио 12 лопти и подијелио девет асистенција. Промашио је само један шут из игре.

Дуел актуелних шампиона и тренутно најбољег напада НБА лиге завршен је тријумфом Денвера којим је прекинуо низ од три побједе Индијана пејсерса.

Током веома изједначеног првог полувремена тимови су се често смјењивали у вођству, а још чешће је било изједначено. Денвер је тек крајем другог квартала, након серије поена Портера и Марија, први пут стекао осјетнијих плус девет (59:50), али су Пејсерси до одласка на велики одмор смањили заостатак - 60:57.

Готово као пресликано из друге, у трећој четвртини је тим из Колорада умакао на осам поена разлике у самој завршници, али је Бен Матурин у посљедњем нападу Индијане погодио своју прву тројку и смањио на 89:84 пред улазак у одлучујући период.

Како је почело да тече посљедњих 12 минута, Денвер се поенима Марија поново удаљио на највећих плус девет, али је потом ушао у серију грешака и опет допустио Индијани да се, на крилима расположеног Матурина, врати на четири поена заостатка.

Унервозили су се Нагетси, а цијену подигнуте тензије и жустрих приговора судијама платио је резервни центар Денвера Деандре Џордан који је искључен јер је добио другу техничку грешку.

Ипак, испоставило се да отпор Индијане није дуго трајао. Прибрали су се домаћи, затегли одбрану и предвођени Јокићем заиграли агилније у нападу, па су тројком Портера четири минута прије краја утакмице први пут стекли двоцифрену предност (107:97), што гости нису могли да сустигну.

Јасно је да другачије није могло да се заврши када се погледају проценти шута за три поена - Пејсерси су погодили осам од 29 (27,6 одсто), а Нагетси 10 од 20 (50 одсто) шутева са дистанце, чиме су надокнадили чак 21 изгубљену лопту.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.