"Pokret za žensku košarku":

 Djevojčice iz Banjaluke u posjeti Beogradu

  • Izvor: ATV
  • 13.04.2024. 20:29

Djevojčice iz banjalučkog ogranka „Pokreta za žensku košarku“ potegle su u Beograd na druženje i košarkašku utakmicu sa svojim vršanjakinjama. Dvorana „Majdan“ očas posla se napunila smijehom ,a kroz igru su se sklapala i nova prijateljstva. Svoje ciljeve, buduće šampionke, ne kriju.

"Baš lijepo vidim svoju budućnost. Vidim sebe kao visoku košarkašicu koja je najbolja na svijetu.", priča Tara, a Lola dodaje:

"Želim da igram za reprezentaciju Srbije."

Еma je otkrila i zašto je krenula da se bavi košarkom.

"Dopala mi se košarka dok sam je gledala sa svojim tatom. On često gleda košarka i meni se jako dopao taj sport.", kaže Еma.

Banjalučki ogranak „Pokreta za žensku košarku“ već nekoliko mjeseci radi punom parom, a u Beograd suepristgli na poziv Marine Maljković, glavnog krivca za ovu sportsku priču.

Jadranka Ćosić, jedan od trenera, kaže da je sve više djevojčica na treningu, a da je posjeta srpskoj prestonici od višestrukog značaja. 

Ističe i da je sport u najmlađem uzrastu prije svega igra.

"Za njih je najvažnije da sve ovo shvate kao igru, stil života i zabavu kroz koju mogu mnogo da nauče. Iz toga će se izroditi razne potrebe i želje za mnoge druge životne aktivnosti. Naš cilj je da ih usmjerimo. Kroz sport mogu mnogo toga da postignu, a ja sam uvjerena da već sada, na našim treninzima, imamo neke koje će da postanu vrhunske košarkašice i koje će da ostvare velike rezultate." prića Jadranka Ćosić.

Puna hvale na račun svega što se radi u Banjaluci bila je i Marina Maljković.

„Dugo smo čekali da banjalučki ogranak „Pokreta za žensku košarku“ krene sa radom u Banjaluci, ali je naša želja bila da to bude na pravi način, da bude puno djevojčica i da sa njima rade najbolji treneri. U Banjaluci sa djevojčicama rade treneri najvišeg nivoa i naše bivše košarkašice koje su pune znanja. Jedan od mojih ciljeva je i da ih privolim da budu što aktivnije i da u rad uključim što više onih koji znaju šta je košarka. Želim da se zahvalim svima u  Banjaluci što rade po našem sistemu na jedan jako dobar način, a ovo druženje koje smo organizovali je i jedna prilika da im se odužimo za to. Drago mi je što djevojčice uživaju.“ poručila je Marina Maljković.

„Pokret za žensku košarku“ priča je koju je Marina Maljković započela krajem 2015. godine, a svi trenizi bili su i biće besplatni.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Еl Čapo (16+)

    *Serija: Еl Čapo (16+)