"Покрет за женску кошарку":

 Дјевојчице из Бањалуке у посјети Београду

  • Извор: АТВ
  • 13.04.2024. 20:29

Дјевојчице из бањалучког огранка „Покрета за женску кошарку“ потегле су у Београд на дружење и кошаркашку утакмицу са својим вршањакињама. Дворана „Мајдан“ очас посла се напунила смијехом ,а кроз игру су се склапала и нова пријатељства. Своје циљеве, будуће шампионке, не крију.

"Баш лијепо видим своју будућност. Видим себе као високу кошаркашицу која је најбоља на свијету.", прича Тара, а Лола додаје:

"Желим да играм за репрезентацију Србије."

Ема је открила и зашто је кренула да се бави кошарком.

"Допала ми се кошарка док сам је гледала са својим татом. Он често гледа кошарка и мени се јако допао тај спорт.", каже Ема.

Бањалучки огранак „Покрета за женску кошарку“ већ неколико мјесеци ради пуном паром, а у Београд суепристгли на позив Марине Маљковић, главног кривца за ову спортску причу.

Јадранка Ћосић, један од тренера, каже да је све више дјевојчица на тренингу, а да је посјета српској престоници од вишеструког значаја. 

Истиче и да је спорт у најмлађем узрасту прије свега игра.

"За њих је најважније да све ово схвате као игру, стил живота и забаву кроз коју могу много да науче. Из тога ће се изродити разне потребе и жеље за многе друге животне активности. Наш циљ је да их усмјеримо. Кроз спорт могу много тога да постигну, а ја сам увјерена да већ сада, на нашим тренинзима, имамо неке које ће да постану врхунске кошаркашице и које ће да остваре велике резултате." прића Јадранка Ћосић.

Пуна хвале на рачун свега што се ради у Бањалуци била је и Марина Маљковић.

„Дуго смо чекали да бањалучки огранак „Покрета за женску кошарку“ крене са радом у Бањалуци, али је наша жеља била да то буде на прави начин, да буде пуно дјевојчица и да са њима раде најбољи тренери. У Бањалуци са дјевојчицама раде тренери највишег нивоа и наше бивше кошаркашице које су пуне знања. Један од мојих циљева је и да их приволим да буду што активније и да у рад укључим што више оних који знају шта је кошарка. Желим да се захвалим свима у  Бањалуци што раде по нашем систему на један јако добар начин, а ово дружење које смо организовали је и једна прилика да им се одужимо за то. Драго ми је што дјевојчице уживају.“ поручила је Марина Маљковић.

„Покрет за женску кошарку“ прича је коју је Марина Маљковић започела крајем 2015. године, а сви тренизи били су и биће бесплатни.

Пратите нас и путем Вибера