Legende Čikago Bulsa

Džordan o urnebesnoj sceni sa treninga: Trebalo nam je 4 kruga da stignemo Rodmana

  • Izvor: ATV
  • 02.02.2023. 22:55

Dinastija Čikago Bulsa imala je dva dijela. Osvojili su svoju prvu trojku sa nekim drugačijim igračima oko Majkla Džordana i Skotija Pipena od one koju su imali za drugi krug. Dok se ljudi kao što su Horace Grant i John Pakson još uvijek dobro pamte, igrači kao što su Dennis Rodman i Steve Kerr stekli su elitnu čast da budu dio 96' Bulsa koji su pobijedili u 72 utakmice.

A Denis Rodman je bio veliki dio drugog tri-peat-a za Bulse uprkos tome što je bio dio Bad Boi Pistonsa i što ga je MJ nazvao kretenom. Njegova odbrana i užurbanost na terenu bili su jednako ikoni kao i njegove ekscentričnosti van njega. Mnogo Rodmanovih priča ispričali su njegovi saigrači tokom dokumentarca 'Posljednji ples', a jedna od njih je bila o tome kako će on morati da se vrati u formu.

Majkl Džordan je ispričao praksu prije sredine sezone kada je Rodman morao da bude doveden iz Las Vegasa nakon što je uzeo improvizovani odmor, a zatim je na kraju primorao ostatak Bulsa da daju sve od sebe tokom vježbe samo da bi mogao da se vrati u formu:

"Fil (trener), sada, čitav njegov motiv je da vrati Denisa u formu. Sada Fil zvizne, ko je pozadi neka ide naprijed. Sada ne možeš da staneš, ko je ispred kontroliše tempo.

"Zato kažem svima u toj grupi: 'Vidi, ko god da dođe u prvi red, uspori na je*enu šetnju. Samo ćemo džogirati i džogirati i džogirati i džogirati.'

"Denis kreće — bum. Fil Džekson svira u pištaljku, sada ne možemo da stanemo dok se ne vratimo ispred Denisa — trebalo nam je četiri kruga da sustignemo Denisa.“