Legende Čikago Bulsa

Džordan o urnebesnoj sceni sa treninga: Trebalo nam je 4 kruga da stignemo Rodmana

 • Извор: АТВ
 • 02.02.2023. 22:55

Dinastija Čikago Bulsa imala je dva dijela. Osvojili su svoju prvu trojku sa nekim drugačijim igračima oko Majkla Džordana i Skotija Pipena od one koju su imali za drugi krug. Dok se ljudi kao što su Horace Grant i John Pakson još uvijek dobro pamte, igrači kao što su Dennis Rodman i Steve Kerr stekli su elitnu čast da budu dio 96' Bulsa koji su pobijedili u 72 utakmice.

A Denis Rodman je bio veliki dio drugog tri-peat-a za Bulse uprkos tome što je bio dio Bad Boi Pistonsa i što ga je MJ nazvao kretenom. Njegova odbrana i užurbanost na terenu bili su jednako ikoni kao i njegove ekscentričnosti van njega. Mnogo Rodmanovih priča ispričali su njegovi saigrači tokom dokumentarca 'Posljednji ples', a jedna od njih je bila o tome kako će on morati da se vrati u formu.

Majkl Džordan je ispričao praksu prije sredine sezone kada je Rodman morao da bude doveden iz Las Vegasa nakon što je uzeo improvizovani odmor, a zatim je na kraju primorao ostatak Bulsa da daju sve od sebe tokom vježbe samo da bi mogao da se vrati u formu:

"Fil (trener), sada, čitav njegov motiv je da vrati Denisa u formu. Sada Fil zvizne, ko je pozadi neka ide naprijed. Sada ne možeš da staneš, ko je ispred kontroliše tempo.

"Zato kažem svima u toj grupi: 'Vidi, ko god da dođe u prvi red, uspori na je*enu šetnju. Samo ćemo džogirati i džogirati i džogirati i džogirati.'

"Denis kreće — bum. Fil Džekson svira u pištaljku, sada ne možemo da stanemo dok se ne vratimo ispred Denisa — trebalo nam je četiri kruga da sustignemo Denisa.“


 • 19:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

  ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

 • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 21:30 Серија: Ко те шиша

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 22:05 Вечерње вијести

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

  ''Серија: Ел Чапо (16+)