ABA liga

Igokea dočekuje Mornar

  • Izvor: ATV
  • 02.12.2023. 15:43

Košarkaši Igokee od 17 časova dočekuju ekipu Mornara u okviru 10. kola ABA lige.

Igosi imaju priliku da dođu do osme pobjede u regionalnom takmičenju kojom bi ostali u samom vrhu tabele, ali su svjesni da ih ne očekuje lak posao. 

"Mornar je ekipa koja sigurno nije zadovoljna dosadašnjim igrama i rezultatima i oni su poslije toga reagovali što se vidi dovođenjem novih igrača, praktično to je sada jedan novi tim u odnosu na tim iz prethodnih dana. Napadački su jako potentni i sigurno da imaju kvalitet da naprave problem svakoj ekipi. Mi ne bježimo od uloge favorita ali to apsolutno ništa ne znači, to je nešto što piše na papiru. Da bi to bilo kako treba mi moramo da igramo na visini svojih energetskih i svih drugih mogućnosti da bismo bili u situaciji da opravdamo tu ulogu", rekao je trener KK Igokea Vladimir Jovanović. 

Utakmici se raduju i u taboru crnogorskog tima. Trener Mihailo Pavićević podsjetio je na dobre odnose dva kluba.  

"Očekuje nas izuzetno teška utakmica, jer gostovanje Igokei je predstavljalo problem svim klubovima u ABA ligi. Ipak, uvijek je lijepo otići u Laktaše kod naših dragih prijatelja, ali se to prijateljstvo na početku utakmice zaboravlja. Igokea fizička izgleda fantastično. Kakvu ekipu imaju pokazuju i sami rezultati. Mi smo povukli određene poteze, doveli nekoliko novih igrača i idemo na ovaj meč sa željom da damo sve od sebe. Takođe, iskoristićemo ovu utakmicu da neke igrače, koji su tek stigli, uvedemo u ritam", kaže Pavićević. 

Predstojeći meč biće posebno emotivan za Teja Volera koji je nosio dres oba kluba. 

"Proveo sam tamo tri divne godine i biće divno vidjeti ponovo neke drage ljude u Laktašima, što me čini zaista srećnim. Što se utakmice tiče, Igokea igra vrlo jaku košarku, posebno agresivnu u odbrani. To pokazuju i rezultati jer su drugi na tabeli ABA lige. Do nas je da ono što trener zatraži pokušamo da ispoštujemo. Nadamo se dobroj utakmici u Laktašima", poručio je Voler. 

Pratite nas i putem Vibera