ATV

АБА лига

Игокеа дочекује Морнар

 • Извор: АТВ
 • 02.12.2023. 15:43

Кошаркаши Игокее од 17 часова дочекују екипу Морнара у оквиру 10. кола АБА лиге.

Игоси имају прилику да дођу до осме побједе у регионалном такмичењу којом би остали у самом врху табеле, али су свјесни да их не очекује лак посао. 

"Морнар је екипа која сигурно није задовољна досадашњим играма и резултатима и они су послије тога реаговали што се види довођењем нових играча, практично то је сада један нови тим у односу на тим из претходних дана. Нападачки су јако потентни и сигурно да имају квалитет да направе проблем свакој екипи. Ми не бјежимо од улоге фаворита али то апсолутно ништа не значи, то је нешто што пише на папиру. Да би то било како треба ми морамо да играмо на висини својих енергетских и свих других могућности да бисмо били у ситуацији да оправдамо ту улогу", рекао је тренер КК Игокеа Владимир Јовановић. 

Утакмици се радују и у табору црногорског тима. Тренер Михаило Павићевић подсјетио је на добре односе два клуба.  

"Очекује нас изузетно тешка утакмица, јер гостовање Игокеи је представљало проблем свим клубовима у АБА лиги. Ипак, увијек је лијепо отићи у Лакташе код наших драгих пријатеља, али се то пријатељство на почетку утакмице заборавља. Игокеа физичка изгледа фантастично. Какву екипу имају показују и сами резултати. Ми смо повукли одређене потезе, довели неколико нових играча и идемо на овај меч са жељом да дамо све од себе. Такође, искористићемо ову утакмицу да неке играче, који су тек стигли, уведемо у ритам", каже Павићевић. 

Предстојећи меч биће посебно емотиван за Теја Волера који је носио дрес оба клуба. 

"Провео сам тамо три дивне године и биће дивно видјети поново неке драге људе у Лакташима, што ме чини заиста срећним. Што се утакмице тиче, Игокеа игра врло јаку кошарку, посебно агресивну у одбрани. То показују и резултати јер су други на табели АБА лиге. До нас је да оно што тренер затражи покушамо да испоштујемо. Надамо се доброј утакмици у Лакташима", поручио је Волер. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

  За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

 • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

 • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

  Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

 • 13:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

  Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.