Juniori

Igokea na završnom U19 ABA turniru

  • Izvor: ATV
  • 23.11.2023. 19:21

Juniori Igokee putuju na završni ABA turnir. Sa dvije pobjede na svom kontu zauzeli su prvo mjesto u grupi C, a trijumfom protiv Krke 77:69 izabranici Borisa Jokanovića ostvarili su svoj cilj. Prvo su nadigrali Zadar, a potom i današnjeg protivnika Krku.

Ognjen Stanković sa 21 poenom predvodio je tim do pobjede, a ističe da je njegova ekipa pokazala karakter u ključnim momentima.

"Utisci su fenomenalni. Prije svega želim da čestitam ekipi Krke na dobroj i čvrstoj igri, takođe i mojim momcima na obje pobjede, kao i na plasmanu na završni turnir juniorske ABA lige koji bi trebao da se održi u Dubaiju.  Ponosan sam na svoje momke jer smo odbili sva tri naleta ekipe Krke. Jedva smo uspjeli da prebacimo 10 razlike, pa su oni to spuštali. Bila je klackalica, ali smo pokazali karakter i priveli utakmicu kraju. Zadovoljan sam,“ ističe Stanković.

Na turnirima nema lakih protivnika i sve ekipe su jednake, kaže trener Boris Jokanović. Iza njih je nimalo lagan period, a ekipa nema mnogo vremena za odmor, jer nastavlja takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske.

"Nije bilo nimalo lako, pogotovo ova utakmica danas. Juče smo takođe imali utakmicu, dakle dvije jako teške i iscrpljujuće utakmice. Na ovim turnirima nema lakih ekipa, nema lakih utakmica. Nakon nešto slabijeg prvog poluvremena, u defanzivnom smislu, u drugom poluvremenu smo dobro odreagovali. Zaluženo smo pobijedili i momcima čestitam. Svaka im čast i idemo na završni turnir. Očekivanja sada su da se odmorimo, momci će dobiti dva ili tri dana slobodno i to je to za sada. Za dalje ćemo viđeti,“ kaže Jokanović.

Jokanović je odao priznanje Krki koja se u Laktašima pokazala kao kvalitetna i takmičarski dobro organizovana ekipa.

"Tradicionalno utakmice protiv Krke su sve teške i neizvjesne do samog kraja. Jedna veoma karakterna ekipa koja se ne predaje. Oni igraju bukvalno do zadnjeg sekunda utakmice i čestitam im na dobroj utakmici,“ poručuje Jokanović. 

Još nije poznato da li će na završni turnir četiri ili osam ekipa, a borba za trofej vjerovatno će biti u Dubaiju.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: