Јуниори

Игокеа на завршном У19 АБА турниру

  • Извор: АТВ
  • 23.11.2023. 19:21

Јуниори Игокее путују на завршни АБА турнир. Са двије побједе на свом конту заузели су прво мјесто у групи Ц, а тријумфом против Крке 77:69 изабраници Бориса Јокановића остварили су свој циљ. Прво су надиграли Задар, а потом и данашњег противника Крку.

Огњен Станковић са 21 поеном предводио је тим до побједе, а истиче да је његова екипа показала карактер у кључним моментима.

"Утисци су феноменални. Прије свега желим да честитам екипи Крке на доброј и чврстој игри, такође и мојим момцима на обје побједе, као и на пласману на завршни турнир јуниорске АБА лиге који би требао да се одржи у Дубаију.  Поносан сам на своје момке јер смо одбили сва три налета екипе Крке. Једва смо успјели да пребацимо 10 разлике, па су они то спуштали. Била је клацкалица, али смо показали карактер и привели утакмицу крају. Задовољан сам,“ истиче Станковић.

На турнирима нема лаких противника и све екипе су једнаке, каже тренер Борис Јокановић. Иза њих је нимало лаган период, а екипа нема много времена за одмор, јер наставља такмичење у Првој лиги Републике Српске.

"Није било нимало лако, поготово ова утакмица данас. Јуче смо такође имали утакмицу, дакле двије јако тешке и исцрпљујуће утакмице. На овим турнирима нема лаких екипа, нема лаких утакмица. Након нешто слабијег првог полувремена, у дефанзивном смислу, у другом полувремену смо добро одреаговали. Залужено смо побиједили и момцима честитам. Свака им част и идемо на завршни турнир. Очекивања сада су да се одморимо, момци ће добити два или три дана слободно и то је то за сада. За даље ћемо виђети,“ каже Jокановић.

Јокановић је одао признање Крки која се у Лакташима показала као квалитетна и такмичарски добро организована екипа.

"Традиционално утакмице против Крке су све тешке и неизвјесне до самог краја. Једна веома карактерна екипа која се не предаје. Они играју буквално до задњег секунда утакмице и честитам им на доброј утакмици,“ поручује Јокановић. 

Још није познато да ли ће на завршни турнир четири или осам екипа, а борба за трофеј вјероватно ће бити у Дубаију.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина